Kireçlenme, kemiklerin ucunda önem vadi kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü davranışatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye serlayabilir. Bu vaziyet vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıbayanr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha çokça görülür. Hassaten güç yüklük hamil olmak kabilinden zorlu fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, daha çokça rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da baz nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, boyun, bel ve serinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Gür ongun sutaş tüketin. Kez, eklemlere payanda sağlamlar. Bu yüzden her güneş en az 8 boduç sutaş içmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran kabilinden yüksek kalsiyumlu besinler de, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Sebze ve semere tüketin. Kemik sağlamlığı için, vitamin ve minerallerin istikrarlı bir şekilde düzenınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri yüksek olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin çokça havaı sonucunda idrarla yan yana kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik sağlamlığını kollamak için kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein bakımından gösterişli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 bakımından gösterişli olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yararlı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay için. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil olduğu için, kemiklere payanda olabilir. Hassaten kireçlenmeden meydana gelen ağrılara ve şemekkinliğe de yeğin hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak için yemeniz gerekenler; Yapılan antraktştırmalara nazaran semere ve sebzevat bakımından gösterişli beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin hatırlı dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak kabilinden sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.